Kurs Visceralne manipulacije-MODUL 1

CENTAR ZA SPORTSKU FIZIOTERAPIJU I REHAINTEGRO, po prvi put organizuju kurs VISCERALNE MANIPULACIJE-Modul 1, u Podgorici od 22-24 novembra 2019-te godine.
Visceralne manipulacije podrazumijevaju manuelni osteopatsku tehniku u cilju pomjeranja i opuštanja fascijalnih restrikcija u stomaku ili karlici pacijenta, a u svrhu normalizovanja funkcije unutrašnjih organa.Mnogi terapeuti znaju da mišićne i zglobne restrikcije mogu izazvati bol i ograničenje pokretljivosti, ali često se zapostavi činjenica da mnogi muskuloskeletni problemi mogu biti posledica restrikcija u vezama oko unutrašnjih organa i njihovog međusobnog odnosa. Na kursu će biti riječi o normalnoj fiziologiji organa i simptomima koji su vezani za probleme u njihovom radu.Polaznici na kursu će naučiti i kako da prepoznaju i dijagnosticiraju i praktično tretiraju simptome poremećaja u radu unutrašnjih organa, koji se mogu ispoljiti kao muskuloskeletni problemi.Važno je naglasiti da se tehnikom ne tretiraju unutrašnji organi, već se uči o inervaciji, autonomnom nervnom sistemu, krvotoku, limfnom sistemu i vezama organa i kako to iskoristiti u smanjenju tegoba kod pacijenta.
PROGRAM KURSA- VM- MODUL 1
1. dan
Principi viscerosomatskih lezija, principi visceralne palpacije, želudac i duodenum( topografska anatomija, tehnike pregleda, simptomi vezani sa lokalnom disfunkcijom i visceralne patologije, tehnike tretmana i viscero somatske veze i segmentna povezanost)
2. dan
Tanko i debelo crijevo, pankreas ( topografska anatomija, tehnike pregleda, simptomi vezani sa lokalnom disfunkcijom i visceralne patologije, tehnike tretmana; viscero somatske veze i segmentna povezanost )
3. dan
Obnavljanje stečenih znanja,praktični primjeri raznih patologija i njihov tretman. Kontraindikacije i indikacije.
Drugi modul je rezervisan za proljeće 2020-te i na njemu će se obraditi ostali unurašnji organi.
INSTRUKTOR:
Hans Fauville MSc Ost DO- profesionalni osteopata, stariji predavač i koopredsjednik Flandrijskog internacionalnog instituta osteopatije

Za sve polaznike je obezbijeđen štampani materijal i internacionalni sertifikat, ručak i kafe pauze . Edukacija je akreditovana i od strane Komore fizioterapeuta Crne Gore i nosi 15 bodova. Broj polaznika je ograničen na 20 i zato vas molimo da se na vrijeme informišete i prijavite putem naše email adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i putem viber broja 0038267 600 685